П'ятниця, 11 грудня 2015 03:46

Кафе Ali Usta, Стамбул

Кафе Ali Usta, Стамбул

Традиційне східне морозиво називається «дондурма» і робиться з додаванням «салепа», порошку з бульб гірських орхідей. На такий «salepi dondurma» і спеціалізується Ali Usta, саме знамените кафе-морозиво в Стамбулі. В асортименті 32 види: з м'ятою, фісташками, ваніллю, ромом, кава по-турецьки і т.д. Але смаки тут - справа десята. Головне в турецькому морозиві - це все-таки позбавлений смаку «салеп». Ще древні греки вважали його чимось на зразок віагри. Їх теорію на практиці підтверджують сучасні турки, які регулярно лопають «дондурму» для підняття тонусу, ясна річ якого.