Четвер, 31 грудня 2015 06:50

Народний музей хліба, Київ

Народний музей хліба, Київ

Коровай - одне з улюблених страв на Україні, тому не дивно, що в зборах київського музею хліба - це основний експонат. У його колекції - 150 короваїв з усієї Малоросії. Місцеві називають музей «Будинком хліба».

Це місце примітно не тільки своїм хлібом, а й тим, що тут можна подивитися і дізнатися все про різної національної випічці республік колишнього СРСР і навіть країн Євросоюзу. Частина експозиції допоможе вам дізнатися і назавжди запам'ятати ніж пшениця відрізняється від жита, вівса, ячменю та інших культур.

Не забули творці експозиції про голодомор і воєнні роки, а також послідували за ними відродження промислу. Словом, тут можна вивчити історію за допомогою хліба.